Kalastus

Kalastus on oikeassa paikassa, lupien kanssa sekä sallituilla välineillä suoritettuna upea harrastus. Se on mahtava tapa nähdä luontoa ja hypätä täysin ulos arjen oravanpyörästä. Seuraavassa muutamia hyviä esimerkkejä siitä mitä kaikkea kalastus voi kaikessa monimuotoisuudessaan olla.

Pilkki

Pilkkiminen on etenkin suomessa erittäin suosittu kalastusmuoto. Pilkkiä voi niin kesällä veneen tai laiturin reunalta kuin talvella jäällä istuen. Pilkkiminen onnistuu niin järven kuin merenkin jäällä.

Kyseessä on siis kalastuksen muoto, jota on mahdollista harrastaa ympäri vuoden. Pilkkimisen yleisin ja suosituin muoto on kuitenkin varmasti talvella jäällä pilkkiminen. Mikäs sen mukavampaa kuin pakata hyvät eväät sekä lämmin kaakao reppuun ja painella kevätauringon valaisemalle jäälle. Sitten sopivan paikan löydyttyä kairalla reikä jäähän, reppu maahan ja pilkki veteen.

Siinä on mukava sitten miettiä asioita laidasta laitaan, nauttia maisemista, hiljaisuudesta sekä upeasta säästä. Se upea tunne, kun siinä ajatusten tyhjentyessä se kala sitten nappaa syöttiin on jotain todella mahtavaa. Ei muuta kuin kala rauhallisesti ylös ja mikäli se täyttää sallitut mitat niin repun pohjalle odottamaan kotiin viemistä.

Kalastuksen lomassa on sitten mukava nautiskella niitä eväitä sekä lämmintä kaakaota tai esimerkiksi kahvia.

Uistelu

Uistelukalastus on myös erittäin suosittua suomalaisten keskuudessa. Se on mahtava tunne mennä viikonlopuksi mökkimaisemiin ja ampaista heti aamusta kalavehkeiden kanssa järvelle. Siinä sitten rauhallisesti lipuen ja muutamalla vavalla kalastaen on kiva edetä pitkin vesistöä. Siinä saa samalla nauttia raittiista ilmasta, upeista maisemista sekä tietenkin kalastamisen jännityksestä.

En ihan heti keksi montaa parempaa tapaa hypätä pois arjesta sekä saada aivot ja ajatukset todella nollattua niistä arkisista asioista. Uisteluretken keskellä on mahtavaa pysähtyä esimerkiksi upealle rantakalliolle grillaamaan makkaraa tai nauttimaan muista mukaan otetuista eväistä.

Verkko

Verkkokalastus on myös kalastuksen muoto, jota on mahdollista harrastaa ympäri vuoden. Talvella se vaatii hieman enemmän työtä avantojen ja vetonarujen myötä, mutta se on silti suomessa erittäin suosittua.

Suurin osa harrastaa kuitenkin verkkokalastusta kesäisin siellä mökin maisemissa. Se on mukavaa ja helppoa, kun illalla vie verkot vesille ja aamulla käy joko tarkistamassa ne tai sitten nostamassa suoraan pois.

Verkkokalastus on erittäin tehokas ja vaivaton tapa saada mukavasti kalaa siihen sunnuntain ruokapöytään.